perjantai 10. syyskuuta 2021

Syksyn pelastaja, ihana merinovilla❤

 01.09.2021 Elina

Rakastetaanko teilläkin merinoa?Syksy alkaa taas kolkutella ovella ja sehän tarkoittaa vaatekaappien päivitystä ja ulkovaatteiden hankintaa. Valitaanko teillä merinovillaa vai keinokuituja, kun puhutaan välikerroksista? Meiltä kysellään usein, valmistetaanko me fleecehaalareita, ei valitettavasti valmisteta, ja ajattelinkin tähän postaukseen kerätä muutaman faktan siitä, miksi me suositaan, - ja suositellaan ehdottomasti muillekin, merinovillaa. 

- Tekstiiliteollisuus on yksi suurin mikromuovin tuottaja, erityisesti fleecessä ja urheiluvaatteissa on hirvittävät määrät mikromuovia. Merinovilla on siis ekologisempi ja vastuullisempi valinta.

- Merinovilla on kankaana hengittävä eikä hiosta, keinokuituiset haalarit hiostaa herkästi koska hiki ei pääse kankaan läpi vaan jää iholle.

- Merinovilla lämmittää myös kosteana. Se toimii myös niin kesällä kuin talvella, koska se reagoi ihon lämpötilaan. Lämpimällä ilmalla merinovilla tuntuu viileältä, kylmällä ilmalla lämpimältä. Se on siis monikäyttöinen ja sopii moneen vuodenaikaan.

- Merinovilla on luonnostaan antibakteerinen, se ei kerää likaa tai hajuja itseensä, ja sen puhdistukseen riittää usein ihan vain tuuletus. Tarpeen vaatiessa sen voi kuitenkin pestä koneessa 30° ohjelmalla.

- Tekokuidut tuntuu paksummilta, ja voisi luulla että se olisi lämmittävämpi vaihtoehto kuin ohut merinohaalari, mutta totuus on, että ohutkin kerros merinovillaa lämmittää paremmin kuin keinokuidut.

- Yleensä villasta ajatellaan, että varsinkin ihoa vasten ollessa villa kutittaa, merinovilla ei kuitenkaan kutita, se on lankana pitkä ja todella ohut sekä tuntuu iholla miellyttävän pehmeältä. Laadukkaat ja mukavat merinovillat


Sampsukan valikoimissa meillä on merinovillaa montaa eri vaihtoehtoa. Valikoimista löydät ihanat merinovillahaalarit, -pitkikset, -housut sekä asusteet.

Merinovillahaalarit sopivat erityisesti pienemmille käyttäjille, jos isompi lapsi ei suostu enää pukemaan haalaria, niin heille meillä on vaihtoehtona merinopitkikset ja -housut. Meidän ekaluokkalainen sanoi ehdottoman ei:n haalarille, mutta tykästyi kovasti Sampsukan merinopitkiksiin, jotka on vähän kuin legginsit ja kylmällä säällä ne on helppo sujauttaa vaikka collegehousujen alle. 

Meille Sampsukkalaisille eläinten hyvinvointi on tärkeää, siksi sampsukan merinotuotteet on ommeltu mulesing-vapaasta merinovillasta. :)


Merinovillaisia asusteita syksyyn

Ihastuttavat, lämpimät ja pehmeät myssyt ovat yleensä joka vuotinen luottohankinta. Ohut ja 
kutittamaton myssy on helppo laittaa pipon alle, tai meneepä se vaikka syksyn lämpimimmillä ilmoilla pienillä lapsilla ihan sellaisenaankin. Kuvassa meidän pienipäisellä (49cm) 4v pojalla musta merinomyssy kokoa M. 

Merinokauluri on ehdoton lisä syksyllä ja talvella, että kylmä viima ei pääse puhaltamaan lapsen niskaan ja kaulaan. Sampsukan merinokaulurit on one size kokoa, joka sopii noin 1-5v lapsille.
5vuotiaasta eteenpäin meiltä löytyy putkihuiveja. Putkihuiveissa on kokoja myös pienemmille, M koko sopii jo noin 1-2v lapselle ja L koko 3-10v lapsille, XL koko on passeli 10v ylöspäin, sekä aikuisille. 

Syksyn viimassa myös kädet on tärkeää pitää lämpimänä, tähän sopii loistavasti merinovillaiset tumput, joita valmistamme kahdessa koossa ja muutamassa eri värissä. Tumppuja löytyy 1-2 v sekä 3-4 v kokoja. 


Ihanaa syksyä kaikille, tulkaa piipahtamaan ja moikkaamaan meitä myymälään jos liikutte täälläpäin. ❤

Tässä ihanat merinohaalarit ja myssyt. 😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jokainen kommentti ilahduttaa :)