keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Ompeluohje: Framilonin käyttö tunikan ompelussa

Ompeluohje postaukset ovat olleet Facebookissa kovin suosittuja ja joku aika sitten kyselimmekin, mitä ohjeita vielä toivoisitte. Framilonin käyttö nousi yhdeksi postausaiheeksi.
Tässä ohjeessa Framilonia on käytetty kahdella tapaa tunikaa ommellessa, antamaan tukea olkasaumaan sekä rinnan alle tulevaan leikkauksen rypytykseen. Ohjeessa on käytetty 4mm leveää Framilonia. Löydät sitä verkkokaupastamme täältä.

Kuva 1

1. Ompele olkasaumaan oikealle puolelle Framilonia (olen käyttänyt suoraa 3mm tikkiä). Älä venytä Framilonia ommellessa. Valmiissa vaatteessa Framilon jää olkasauman sisään tukemaan saumaa.

Kuva 2

2. Tässä mallissa tunikan etukappaleista ylempi kappale on leveämpi ja rypytys tulee siis ylemmän kappaleen alareunaan. Ompele Framilon ompelukoneella ylemmän etukappaleen alareunaan kiinni samalla venyttäen Framilonia. Venyttää saa aika runsaasti, ei kuitenkaan "hampaat irvessä". Näppituntuman oppii tähänkin aika nopeasti. Ja eroa on kankaan paksuudella, ohut kangas rypyttyy vähemmälläkin venyttämisellä, kun taas paksumpi kangas vaatii enemmän vetoa rypyttyäkseen.

Kuva 3

3. Tunikan ylempi etukappale näyttää nyt siis tältä. Olkasaumoissa on Framilonit antamassa tukea ja alareunassa rypyttämässä.

Kuva 4

4. Kun yhdistät etukappaleiden ylä- ja alaosat, on helpointa merkitä kappaleiden keskikohdat nuppineuloilla, jolloin rypytyksen saumaan saa tasattua tasaisemmin. Aja saumurilla sauma niin, että Framilon jää sauman sisään.

Kuva 5

5. Yhdistä etu- ja takakappaleiden olkasaumat niin, että Framilon jää saumojen sisään.

Kuva 6

6. Valmiina tunika näyttää tältä.

Naisten tunikavalikoimaan voit tutustua täällä. Valittavana on tunikat rinnan alle tulevalla leikkauksella tai ilman sitä sekä lyhyillä, puolipitkillä tai pitkillä hihoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jokainen kommentti ilahduttaa :)