tiistai 25. lokakuuta 2016

Mikä merinovilla? Kurkkaa Sampsukan upeat merinohaalarit!

Tiistaina 25.10.2016 Nora:

Nyt vuorossa juttua kylmien kelien pelastajasta, merinovillasta. Ominaisuuksiltaan merinovilla on kiistatta ykkönen esimerkiksi kerrastoissa ja kypärälakeissa. Lainaus Sampsukan sivuilta:

"Merinovilla ylläpitää elimistön ihanteellista lämpötasapainoa. Merinovillan käyttö helpottaa reumasairauksia, niska- ja hartiakipuja, sekä nivelrikkoa. Astmaatikot ja allergiset voivat huoletta käyttää merinovillaa, sillä se sitoo pölyä. Merinovilla tuntuu hyvältä iholla, eikä esimerkiksi kutita tai ärsytä ihoa, niin kuin perinteinen lampaanvilla. Merinovilla puhdistaa itse itseään, joten usein tuuletus riittää. Merinovilla imee kosteuden ihosta, tuntumatta silti märältä. Tästä syystä merinovilla alusasu on esimerkiksi talvella ehdoton."

merinohaalari
Iivolla turkoosi Orava merinohaalari, Sampsukka

Sampsukalta löytyy kattava valikoima valmiita merinovaatteita kuten haalareita, paitoja, housuja, tumppuja, pipoja ja huiveja. Kuoseja löytyy joka makuun, on hillittyä yksiväristä sekä kuvioita eri väreissä.

merinohaalari
Akulla harmaa merinohaalari, Sampsukka

Mitä on merinovilla?

Merinovilla tulee merinolampaista.  Niiden villan kuidut ovat huomattavasti pidempiä ja ohuempia kuin esimerkiksi suomalaisen lampaan villassa siksi se on pehmeämpää, ei kutita ja soveltuu hyvin herkkäihoisille. Pidempien kuitujen takia merinolampaan villasta tehdyt kankaat ovat myös ohuempia.

Sampsukan merinovillakankaat valmistetaan Suomessa ja näin ollen myös merinovillavaatteet ovat Avainlippu-tuotteita.

merinovillahaalari
Harmaa, musta sekä valkoinen lammas merinohaalarit, Sampsukka

merinovillahaalari
Turkoosi orava, valkoinen sekä turkoosi merinohaalarit, Sampsukka

Iivo on kaksi ja puoli vuotias, hänen haalarinsa on kokoa 90cm. Sanoisin että haalarit ovat kooltaan melko paikkansa pitäviä, hieman reilua mitoitusta.

merinohaalari
Turkoosi merinohaalari orava kuosilla, Sampsukka.

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, on haalarissa hieman kasvunvaraa. Resorit kuitenkin pitävät haalarin hyvin paikoillaan joten reilu koko ei häiritse laisinkaan.

merinohaalari

Aku on viisi ja puoli vuotias ja hänen haalarinsa on kokoa 120cm.

merinovillahaalari
Luonnonvalkoinen lammas kuosinen merinohaalari, Sampsukka.

merinohaalari

Mielestäni aliarvostettu asuste,tuubihuivi tai putkihuivi, saa ihan uuden ulottuvuuden merinovillaisena. Ei pääse kylmä luikertelemaan kauluksesta sisään varsinkaan jos tuubihuivin kaverina on merinovillainen kypärälakki.

merinohuivi
Merinovillaiset putkihuivit, Sampsukka

merinovillainen pipo
Merinovillaiset kypärälakit, Sampsukka
Iivon kypärälakki on kokoa M ja Akun kokoa XL.

merinovaate
Merinovillainen kypärälakki, Sampsukka

Iivon putkihuivi kokoa M ja Akun kokoa L.

merinovillavaate
Merinovillaiset kypärälakki, putkihuivi sekä haalari, Sampsukka

merinovillahaalari
Putkihuivi Sampsukka

Kerrospukeutumisessa merinovillaiset vaatteet ovat ykkösiä koska ne eivät ole tönkköjä tai paksuja, eivätkä siten rajoita lapsen (tai aikuisen) liikkumista. Iivo ja Aku näyttää mallia kuinka merinohaalareissa voi vaikka jumpata  ;D

merinohaalari
Merinohaalari Sampsukka

merinohaalari
Merinohaalari Sampsukka
Vielä on hyvä muistaa ettei kannata pilata villavaatteita turhan tiuhilla pesuilla. Merinovillaan ei tartu hajut kuten muihin kuituihin ja se puhdistuu itsestään tuulettamalla. Tahrat kannattaa poistaa paikallisesti tuoreeltaan ja jos pesun tarve ilmenee, noudata pesuohjeita.

Näiden ihanien valmiiden merinovaatteiden lisäksi Sampsukalla on myynnissä merinokankaita joista näppärä omepelee itselleen juuri omiin tarpeisiin istuvat merinovaatteet.

Tässä linkit vielä Sampsukan merinovaatteet lapsille sekä merinovillakangas valikoima.

Blogissa on tulossa ohjeita ja ideoita helppoihin merino-ompeluihin, mutta tässä heti yksi vinkki. Helpon tuubihuivin ompelet yhtälailla merinovillasta kuin trikoostakin, ohje ilman kaavoja ommeltavaan tuubihuiviin löytyy täältä, klik!


merinovillavaate

Mukavaa loppuviikkoa ihan jokaiselle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jokainen kommentti ilahduttaa :)