keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

DIY: Hupullinen rantavaate lapselle + Arvonnan voittaja!

Keskiviikkona 29.6.2016 Nora:


Nyt kun ollaan saatu viettää lämpöisiä (ja ei niin lämpöisiä) päiviä rannalla, olen huomannut selkeän puutteen meidän ranta-varusteissa. Pojilla on hupulliset "pyyhekaavut" joihin sujahtaa uinnin jälkeen lämmittelemään mutta ne on aivan liian lyhkäiset jopa 2vuotiaalle Iivolle puhumattakaan 5v Akusta.Olen pyöritellyt tätä ompelu-ideaa päässäni miltei pari viikkoa ja nyt sitten tuli tilaisuus tarttua toimeen. Kaapissa on odottanut inspiraatiota Sampsukan turkoosi Seepranorsu-trikoo sekä aivan ihana joustocollege Nopo.Mallin näihin rantavaatteisiin otin siis hupullisesta rantapyyhkeestä. Mittasin ensin molemmilta pojilta pituuden niskasta nilkkoihin sekä kädet levällään ranteesta ranteeseen, eli siipien välin :D hehheh.. Mitat oli taas melko suurpiirteisiä kiitos meneillään olleen iltahulinan, mutta ei se niin nuukaa ole. Rantavaate koostuu kolmesta palasta, etukappaleesta, takakappaleesta ja hupusta.

Tämä seepranorsu kuosi on Iivolle ja kangasta meni yhteensä 170cm jossa siinäkin oli lopulta aika paljon ylimääräistä mutta sehän on helppo leikata pois. Akun omaan meni 220cm ja siitäkin sai leikata noin 20cm pois lopulta eli 2m kangasta riittää ainakin noin 5-6vuotiaaseen asti. Leveyttä Iivon omaan tuli 90cm ja Akun omaan 110cm. Halusin että näistä tulee melko reilut jotta ne peittää pienet viluiset jalatkin ♥ mutta tarkoitus on että pystyisi kuitenkin kävelemään ilman että kompastuu helmaan.

Huppu osat on noin 40cm korkeat ja leveydeltään 60-65cm.


Ihan alkuun menin kaikki osien reunat läpi saumurilla, varmuuden vuoksi, koska tässä vaiheessa suunnitelmat oli yksityiskohtien suhteen hieman auki.


Sitten taitoin silitysraudan avulla hupun matalammat reunat noin sentin verran ja ompelin kaksoisneulalla. Sama homma etu- ja takakappaleen sivujen kanssa, ne ompelin ylhäältä alaspäin noin puoleen väliin koska osat ommellaan myöhemmin alhaalta yhteen.


Seuraavaksi ompelin saumurilla hupun ikään kuin hiipaksi. Eli taitoin kappaleen pitkältä sivulta yhteen ja ompelin yläpään nurjalta puolelta, nyt huppu on kolmiomainen.


Tämä huppu homma aiheuttikin päänvaivaa. Ensimmäisen version sain purkaa ja onneksi näissä olikin sitä ylimääräistä pituudessa. Sovittelin hupun keskelle päällekkäin asetettuihin etu- ja takakappaleeseen nähden, kuten alla olevassa kuvassa. Kiinnitin hupun nuppineuloilla keskeltä takakappaleeseen niin että ne ovat oikeat puolet vastakkain, noin kolmasosa hupusta on siis kiinnitettynä. Sivuille jäävät osat ovat siis olkapään kohdat ja ne ompelin saumurilla nurjalta puolelta yhteen aina nuppineuloihin asti, nyt keskelle on muodostunut pään mentävä aukko.


Asettelin loput hupun reunat nuppineuloilla kaula-aukon ympärille, oikeat puolet vastakkain edelleen. Katso yllä oleva kuva. Hupun eteen tulevat osat saa mennä vähän tai vähän enemmänkin päällekkäin. Sitten vaan saumurilla sisäpuolelta ommellen huppu kiinni.

Alhaalla olevissa kuvissa näkyy hupun etuosa paremmin. Seepranorsussa hupun etuosat on reilusti päällekkäin, noin 15cm ja Nopossa vain sentin verran. Molemmat kivan näköiset vaikka erilaiset.Viimeisenä ompelin sivut yhteen saumurilla niin että jätin reilut kädenaukot eli noin kolmasosan verran sivun pituudesta sekä helman huolittelin saumurilla.

Päästiin heti seuraavana päivänä testaamaan ja pojat kyllä tykkäsi kovasti lämmitellä uinnin jälkeen uusien "kaapujen" sisällä :)

ohje rantavaate lapselle

rantavaate lapselle


rantavaate lapselle ohje

ompele rantavaate lapselle

Ompeluun sopivat kankaat löydät Sampsukan kangasvalikoimasta  . Sieltä löytyy montaa eri kangaslaatua jotka sopisivat tähän ompeluun, kuten trikoo, frotee, joustocollege, plyyshi tai velour. Minä käytin trikoota(seepranorsu) ja joustocollegea(nopo) ja molemmat sopi yhtä hyvin. Trikoo on kevyempää mutta joustocollege taas vähän lömpösempää. Käytin ensimmäisen kerran joustocollegea ja pidin tästä materiaalista kovasti, ei ole yhtään tönkköä vaan vain hieman kunnollista trikoota paksumpaa. Tästä voisi hyvin ommella esim.paitaa, pipoa, yms. syksymmällä kun kelit viilenee, mutta nyt nautitaan kesästä ja rantakeleistä!

Viiemeisenä mutta ei vähäisimpänä, eilen päättyi t-paita arvonta ja tällä kertaa onnetar suosi nimimerkillä Peace kommentoinutta osallistujaa.

Paljon onnea ♥ :)  

Voittajaan otetaan yhteyttä myös henkilökohtaisesti.

2 kommenttia:

  1. Onpas muuten todella kivat huppupyyhkeet! Meilläkin on nämä olleet tykättyjä, etenkin matkoilla. Vievät vähän tilaa ja kuivuvat nopeasti (minä käytin ohutta joustofroteeta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on ollut kyllä kätevät ja kovassa käytössä :)

      Poista

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jokainen kommentti ilahduttaa :)