perjantai 22. maaliskuuta 2019

Mistä ne vaatteet oikein tulee?

Kaikki alkaa kuosisuunnittelusta 

Sampsukan kotimaisten vaatteiden tarina alkaa jo  kuosisuunnittelusta. Meillä on ollut onni saada tehdä yhteistyötä taitavien suomalaisten kuosisuunnittelijoiden kanssa. Näin saadaan vaatteisiin juuri meidän tyylistä hauskuutta!

Kuosisuunnittelijat piirtävät meille kuoseja ja laittavat erilaisia väritysvaihtoehtoja meille nähtäväksi, joista sitten valitaan mitkä otetaan tuotantoon.

Tässä vaiheessa värien lisäksi päätetään myös kuvioiden koko. Kuvion koon määrittäminen on usein haastavaa, sillä on tärkeää, että kuosi soveltuu monenlaisiin vaatteisiin. Myös kangasmenekin kannalta on pohdittava kuviota, jotta
kangas olisi leikattavissa vaatteiksi
mahdollisimman taloudellisesti.Kuosin värityksen ja koon lisäksi valitaan vielä materiaali, jolle kangas painetaan. Olisiko se trikoo, frotee vai ehkäpä joustocollege?

Painotekniikka valitaan myös: perinteinen kaaviopainatus tai digipaino. Digiprintti tarkoittaa digitaalisesti tulostettua kuosillista kangasta. Rotaatiopainatuksessa värit täytyy erotella omille kaavioilleen, jossa värit painetaan kankaaseen yksitellen. Digitaalitulostuksella on pienemmät ympäristövaikutukset, koska esimerkiksi sähköä tarvitaan vähemmän. Sampsukan kuoseista suurinosa on digiprinttejä, koska niissä voimme käyttää myös monipuolisemmin värejä.


Kankaiden tilaamisesta niiden valmistumiseen menee yleensä useampi kuukausi. Joten tiettyihin sesonkeihin tarvittavat kankaat on tilattava hyvissä ajoin.

Kun tehdas on kankaat painanut, matkaavat kankaat laivalla sekä kuorma-autolla perille ompelimoon. Kankaat valmistetaan EU:n alueella.

Sampsukan omat kankaat ovat aina GOTS -sertifioituja, joka takaa luonnonmukaisen tekstiilituotannon.
Vaatteiden suunnittelua

Yleensä naistenvaatteissa me ompelijat ensin kaavoitamme omaa kokoa olevan kaavan ja teemme siitä ensimmäisen mallikappaleen. Näin näemme, jos kaavaa on muokattava jostain kohtaa. Kun tämä kaava on sopiva sarjotaan sen perusteella loput koot.

Lastenvaatteissa uusien mallien kaavoituksessa tehdään myös ensin mallikappeleita ja sovitetaan niitä eri kokoisilla lapsilla.

Sarjotussa kaavassa on kaikki koot piirrettynä yhteen kaavaan.  Kaavasta kopioidaan jokaiselle  ompelijalle omat käyttökaavat.

Kaavoitustoiveita saadaan usein asiakkailta, jotka toivovat jotain tietyn tyyppisiä vaatemalleja. Näitä toiveita pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan. Muoti myöskin muuttuu ja näin ollen vaatemalleja muokataan ja uusitaan säännöllisesti. Tämä näkyy erityisesti naistenvaatteissa, mutta myös lastenvaatteissa. 


Sitten ompelua!

Kaavat sommitellaan kankaalle pyrkien mahdollisimman pieneen hävikkiin. Emme kuitenkaan tingi kuvioiden kohdistamisesta vaan kappaleet leikataan kuviot keskittäen.

Ompelimosta meiltä löytyy sähköiset pyöröleikkurit ja teollisuussaumurit, -tasosaumurit sekä ompelukoneet. Myös silitysrautoja tarvitaan vaatteiden huolitteluun ja tukikankaiden kiinnitykseen.

Tässä vaiheessa alkaakin valmistua suositut lasten paidat ja kulutusta kestävät lasten housut, sekä muut vaatesuosikit.


                                                  

 Valmista!


Kun vaatteet ovat valmiit, ne pakataan ja toimitetaan ompelimosta Joensuun myymälään.

Uudet vaatemallit kuvataan ja vaatteet päivitetään myös verkkokauppaan myyntiin.

Osa vaatteista toimitetaan myös jälleenmyyjille ympäri Suomea.

Verkkokaupan tilauksia pakataan ja postitetaan arkisin päivittäin.

Sampsukka kiertää ympäri vuoden ja ympäri Suomea messuilla, markkinoilla ja erilaisissa tapahtumissa. Saamme asiakkailta mukavaa palautetta vaatteiden laadusta ja kotimaisuudesta.

Näin syntyvät Sampsukan kotimaiset lastenvaatteet! Ne on valmistettu huolella ja laadukkaista materiaaleista. Pyritty siihen, että vaate on mukava päällä sekä kestävä käytössä. Valikoimissa pyritään myös siihen, että malleja löytyy eri kokoisille ja erilaisille vartalotyypeille.

Hauska on aina muodissa!
Tervetuloa tutustumaan värikkääseen valikoimaamme!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jokainen kommentti ilahduttaa :)