torstai 18. lokakuuta 2018

Siis onko nämä ihan oikeasti tehty Suomessa?

Torstaina 18.10.2018 Laura:

Joensuun myymälä sijaitsee siis Pilkon Citymarketin tiloissa. Kotimaisuudesta meiltä kysytään paljon. Juuri eilen liikkeeseemme tuli pariskunta, ja he kysyivät että onko nämä vaatteet ihan oikeasti tehty Suomessa? Juu, kyllähän ne on!


 Sampsukan myymälä Joensuussa on avoinna maanantaista lauantaihin. Pakkaamme liikkeessä myös pääsääntöisesti verkkokaupan tilaukset.


Naishenkilö kertoi vielä juuri lähipäivinä ostaneensa lahjaostoksen, ja eihän ne peruskaupoissa olleet ollenkaan kivoja. Lopulta mies vielä totesi: "Palataan, saitte meistä juuri asiakkaat!"

Kotimaisuus itsessään ei välttämättä olekaan se ratkaiseva tekijä vaan se laatu. Toki yleisesti oletetaan, että kotimainen tuote kestää pidempään. Tämä onkin se kaikista tärkein juttu! Laadukasta, kestävää, kotimaista. Kivat kuosit vielä plussaa.


Halpaa vai Laatua?


YLE:n juttu vaateteollisuuden ongelmista on varmasti aivan totta. Harva tietää halpavaatteen todellisen hinnan: Pikamuoti saastuttaa enemmän kuin lento- ja laivaliikenne, koska vaatteita ei tehdä kestämään. Halpoja vaatteita ostetaan mielellään, vaikkei tarvettakaan aina välttämättä olisi. Lisäksi kun se halpa vaate ei välttämättä ainakaan lapsiperheen käytössä usein lapselta toiselle kestä, joudutaan vaatehankintoja tekemään myös useammin. Ehkäpä määrän sijasta olisikin aika keskittyä laatuun?

Sampsukassa meille onkin oikeastaan tärkein arvo laatu. Joka vuosi pyritään jollain tavoin uudistumaan, että laadukkuudesta ei jouduta tinkimään. Vaatemateriaalit on meille tärkeitä, omilla kankaillamme on GOTS sertifikaatti takaamassa korkeatasoiset ympäristökriteerit koskien koko tekstiilituotannon tuotanto- ja toimitusketjua. Näin voimme varmistua, ettei haitallisia kemikaaleja ole käytetty. Luomupuuvilla on myös pehmeää ja laadukasta sekä lisäksi ketää hyvin käytössä.  

 

Housut tehty kestämään


Jälleen kerran nostaisin esille ne meidän velourhousut. Toisinsanoen kuin lottovoitto perheeseen, jossa tuskastellaan reikiintyvien housujen kanssa. Ei enää - nämä on tehty kestämään. Hiemankin aktiivisemmassa käytössä kaupan perushousut ei tunnu kestävän välttämättä kuukautta kauempaa. Velourhousut jos saatte polvista puhki kuukaudessa normaalikäytössä ilman saksia tai muuta väkivaltaa, niin palautapa takaisin niin laitetaan uudet tilalle. Tämä kangaslaatu on aivan superpelastus erityisesti näille 3-4-vuotiaille pojille!Kotimaisuuden hyödyt

 

1. Laatu: Määrällisesti vaatteita ei tarvitse niin paljoa kun laatu on kunnossa. Voidaan luottaa siihen, että vaate on tehty kestämään.

2. Työllisyys: Kotimaista tuotetta ostaessa tiedetään myös, että tuetaan Suomalaista työtä. Vaatteita ostaessa siis esimerkiksi ompelijoita ja kuosisuunnittelijoita. Vieläkö muistat tämän: "Jos jokainen suomalainen käyttäisi 10 euroa enemmän kuukaudessa kotimaisiin tuotteisiin, vuodessa syntyisi 10 000 uutta työpaikkaa."

3. Ekologisuus: Lähellä tuotettu tuote on ympäristöystävällinen valinta, koska se minimoi pakkausmateriaalit ja kuljetuskilometrit. 

4. Eettisyys: Vaatteiden valmistuksessa myös tuottajien työolot, tekemisen eettisyys sekä luonnon kunnioittaminen ovat kunnossa. Ei siis kannateta lapsityövoimaa, pakkotyötä, matalia palkkoja ja ylipitkiä työpäiviä.

5. Hyvä mieli!


https://www.sampsukka.com/vaatteet-c-227.html1 kommentti:

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jokainen kommentti ilahduttaa :)