sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Tee itse jumppapussi

Sunnuntaina 26.11 2017 Nora:

Minulla on pyörinyt kaapissa pala tätä veikeää Jalkapallo-trikoota ja sormet on syyhynnyt tehdä siitä jotain kivaa meidän eskarilaiselle. Nyt se sitten välähti, jumppapussi sekä kengille säilytyspussi. Ajatus lähti siitä kun harrastuskengät, sekä sisä- että ulkokengät, on aina vähän likaiset eikä ole kiva heittää esimerkiksi juomapullon kanssa samaan kassiin. Ensin mietin monimutkaisia malleja ja kiinnityksiä mutta kun tarkemmin ajattelin teinkin sitten mahdollisimman yksinkertaiset että lapsen on helppo niitä käyttää. 

ompele jumppapussi

Jumppapussiin tarvitset suorakulmion muotoisen palan kangasta, leveys noin 35cm ja pituus noin 85cm. Yhden kpl Prym purjerengas sekä noin 2m pituisen nauhan, minä käytin lasten talvikenkien mukana tullutta vara kengännauhaa.

diy jumppapussi

Taita kangas pituussuunnassa keskeltä oikeat puolet vastakkain ja ompele sivut yhteen, huolittele suu-aukon reunat esim. saumurilla. Silitä ja ompele suu- aukkoon parin sentin taite eli nauhakuja.

ompele jumppapussi

Tee nauhakujaan pieni reikä pussin toisen reunasauman kohdille, kankaan oikealle puolelle, ja pujota nauha esim. hakaneulan avulla kujaan. Kuva alla. Saman puolen alareunaan tulee purjerengas jonka läpi nauha vedetään ja sidotaan solmuun.

ompele jumppapussi

prym purjerengas

Valmis! Kaikessa yksinkertaisuudessaan oikein kiva ja toimiva jumppapussi joka ei itsessään vie turhaa tilaa lapsen repussa jos on vaikka koulussa liikuntaa.

diy jumppapussi

Kengille tein oman pienemmän pussukan. Tähänkin tarvitaan suorakulmion muotoinen kankaan pala, kooltaan 34cm/78cm tai riippuen tietenkin kenkien koosta. Ompele pussin reunat kuten jumppapussissa ja huolittele suu-aukko. Jätin pussin näin yksinkertaiseksi mutta siihen voisi tehdä nauhakujan ja sulkea nauhalla tai vaikkapa napilla.


diy jumppapussi

Näihin ompeluksiin meni siis alle metri kangasta. Tässä voisi käyttää hyväksi jämäkankaita ja tehdä pussukat kahdesta vaikkapa eri kangasta olevasta palasta. Tälläisiä kenkä pussukoita voisi tehdä enemmänkin ja säilyttää poissa käytöstä olevia kenkiä siististi pussukoissa. Itse olen suosinut kenkien säilytyksessä kenkälaatikoita mutta ne vie kyllä aikamoisesti tilaa eli tässäpä hyvä vaihtoehto.

Sitten vaan ompelemaan! Ja kankaat löydät tietenkin Sampsukan Kangasvalikoimasta.

Hyvää joulun odotusta kaikille ♥



4 kommenttia:

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jokainen kommentti ilahduttaa :)