maanantai 18. syyskuuta 2017

Peurat- trikoosta vaatetta pikkuiselle + helppo ohje solmupantaan

Sunnuntaina 17.9.2017 Nora:

Niin vaan ollaan taas syksyn puolella vaikka juurihan odoteltiin kesää! Syksyn saapuessa on ihana kaivaa kaapista niitä lämpöisempiä vaatteita, lyhyet hihat vaihtuu pitkiin ja lahkeet pitenee. Lapset kasvaa niin kovaa vauhtia että aiheuttaa se kyllä välillä päänvaivaa ja perusvaate- ostoksien lisäksi on kiva saada kaappiin jotain spesiaaliakin. Meidän Mimmin, 5kk, kaappiin sitä spesiaalia tuo mm. tämä Sampsukan valikoimasta löytyvä upean turkoosi Peurat- trikoo. Sävy korostaa kauniisti Mimmin sinisiä silmiä, sama kuvio löytyy myös maanläheisemmässä sävyssä valkoisella pohjalla (Peurat- trikoo, valkoinen).

trikoopanta ohje


Halusin monikäyttöistä ja pitkäikäistä vaatetta joilla voi piristää yksinkertaisempia perusvaatteita. Mitä minä sitten lähdin tästä ompelemaan? Ompelin pitkähihaisen tunikan johon yhdistin kahta eri kaavaa. Kaavat löytyy Ottobren kevät kuvastosta vuodelta 2012.  Tein mekko-osan alla näkyvän tunikan kaavan mukaan ja nappasin idean hihoihin tunikan yläpuolella olevan paidan rypytetyistä hihoista. Pienin kaava oli 86cm joten kavensin sitä itse Mimmi kun on vielä melkoisesti pienempi. Kaula- aukon huolittelin vaalean turkoosilla resorilla, Sampsukan resori valikoiman löydät tämän linkin takaa. ja koko laajan kangasvalikoiman täältä.


Tässä näkyy kuinka rypytin hihat. Hihoilla oli pituuta huomattavasti enemmän kuin perus hihoilla, ompelin suoralla ompeleella kuminauhat hihan keskelle samalla kuminauhaa venyttäen.


Tunikasta tuli oikein onnistunut. Tätä voi pitää vaikkapa sukkahousujen, legginsien tai ''farkkujen" kanssa. Ajatuksena on että myöhemmin tämä käy paidasta kun hihoissakin on ylimääräistä (kunhan ympärys riittää), hihansuihin voisi myös myöhemmin ommella resorit lisä pituutta tuomaan.

trikoomekko


Mimmi on kovasti ihastellut uusien vaatteiden kuosia, nappi valinta siis!


Kuvissa näkyvän solmupannan ompeli kahdesta kangassoirosta ihan pikku hetkessä. Mimmin päänympärys on noin 43cm, leikkasin kaksi 60cm pituista ja 2,5cm levyistä kangassuikaletta joiden päät leikkasin kapenevasti viistoon. Ompelin suikaleet yhteen saumurilla nurjat puolet vastakkain ja jätin keskiosaan pienen kääntöaukon joka tulee valmiissa pannassa niskaan. Kapean pannan kääntö oikeinpäin vaati hieman kärsivällisyyttä mutta apuna voi käyttää vaikkapa sukkapuikkoa. Lopuksi kääntöaukon voi ommella umpeen käsin tai koneella, tai sulkea vaikkapa silitettävällä liimanauhalla.


Solmin pannan ihan vain umpparille eli kaksi solmua päällekkäin. Pannan voi tehdä oman mieltymyksen mukaan leveämmäksikin tai pidemmäksi ja solmia erilailla,


Lopuksi surautin vielä mun lempikaavalla (joka löytyy samasta lehdestä) legginsit Mimmille. Tällä kaavalla olen tehnyt housuja ties kuinka monet omille ja sukulaislapsille. Vanhoista postauksista löytyy hieman erilaisia versioita näistä housuista: Tehoste resoreilla täältä, klik! sekä capri -legginssi versio täältä, klik!


Kyllä näillä kelpaa mini- Mimmin aloittaa elämänsä ensimmäinen syksy.

diy trikoopanta vauvalle

Siinä vielä koko setti päällä. Tämä on kyllä niin syötävän söpö kangas että! 86 senttiseen tunikaan tarvitaan kangasta 65cm ja saman kokoisiin legginseihin 55cm. Mulla oli kangasta metrin pala ja sitä jäi vielä sen verran että siitä saisi ommeltua vaikkapa kaksinkertaisen syyspipon sekä pienen tuubihuivin.

trikoopanta ohje


Värikästä syksyä ihan kaikille, nautitaan pimenevistä illoista ja ruskan loisteesta :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jokainen kommentti ilahduttaa :)