torstai 18. marraskuuta 2021

Parhaat vinkit lastenvaatteiden hankintaan

18.11.2021 Elina

Heippa kaikille ja ihanaa syksyä! Perheissä, joissa on pieniä, tai vähän isompiakin lapsia, on varmasti tuttu juttu puhki kuluneet housut tai nyppyyntyneet paidat. Tähän postaukseen on koottu parhaita vinkkejä lastenvaatteiden hankintaan. 

Laadukkaat ja kestävät lastenvaatteet

Lastenvaatteissa kannattaa kiinnittää huomiota laatuun ja vähän hypistellä miltä materiaali tuntuu käteen. Kannattaa suosia sileäpintaisia lastenvaatteita, koska ne kestävät paremmin toistuvia pesuja eivätkä nyppyynny herkästi, ne tuntuvat usein myös lapsen päällä mukavammalta.

Kestävimmät materiaalit lasten housuissa ovat college ja velour. Sampsukan velourhousut ovat saaneet kiitosta loistavasta laadusta ja kestävyydestä, joita kannattaa suosia erityisesti silloin jos alkaa polvet kulua housuista jatkuvasti puhki.

Joskus tytöt sattuu olemaan sellaisessa iässä, että collegehousut tai velourhousut eivät tule kysymykseen, vaan pitäisi aina kulkea legginseissä. Legginsseistä kannattaa suosia paksumpia materiaaleja, kuten harjattua collegea. Collegelegginsseissä polvet eivät kulu puhki niin helposti kuin trikoisissa. Trikoolegginssitkin ovat loistava vaihtoehto, jos lapsi ei enää kovasti konttaile.

Laadukkaista materiaaleista valmistetut lastenvaatteet myös kestävät lapselta toiselle. Siksi kannattaa suosia Suomessa valmistettuja lastenvaatteita. Kivoja kuosejakin jaksaa käyttää aina uudelleen ja uudelleen. 



Lastenvaatteet: oikean koon valinta

Lastenvaatteita ostaessa usein mietityttää mitä kokoa pitäisi ostaa. Hyvä vinkki on, että älä pelkää ostaa kokoa isompaa ja osta mieluummin isompaa kuin liian pientä. Lastenvaatteissa etenkin paidoissa usein pystyy käyttämään jopa kahta kokoa samaan aikaan, varsinkin resorihihaisissa paidoissa resori pitää hihan ylhäällä, ja isommassa koossa hiha jää vähän pussittamaan eikä mene liian pitkäksi.

Housuissakin toki lahkeita voi kääntää ja resorillisissa housuissa resori pitää lahkeen niin että lahje ei päädy kantapään alle. Housujen suhteen kannattaa kiinnittää huomiota vyötäröön, että pysyykö isompi koko vyötäröltä päällä. Hoikille lapsille vyötäröltä säädettävät housut ovat parhaita. Lastenvaatteet D-mitoituksella on puolestaan tarkoitettu vartaloltaan tanakoille lapsille.



Ihastuttavat lastenvaatteet: Samisteluvaatteet

Sisaruksilla samistelu on ihan parasta! Lapsista on usein kiva pukeutua sisaruksen kanssa samoihin kuoseihin ja väreihin. Samisteluvaatteet voivat olla ihan täysin samanlaisia vaatteita, tai vaikka samoilla kuoseilla mutta eri värisenä. Myös kesän juhlissa on kiva idea, että äidillä ja lapsella on samasta kuosista mekot. Tai miksei myös isälle ja pojalle samanlaiset t-paidat?
 

Vauvan vaatetus

Moni vanhempi varmasti ainakin ensimmäisen lapsen kohdalla on huomannut miettivänsä, että mitä ihmettä se vauva oikein tarvitsee, ja sitten tuleekin ostettua kaikkea mahdollista, osa vähän turhaakin ja ihan liikaa yhden vauvan tarpeisiin.
 
Vauvanvaatteissa kannattaa miettiä monikäyttöisyyttä. Esimerkiksi yksiosaiset haalarit ovat vauvalle loistava valinta, koska ne menee niin yöpukuna kuin leikeissä ja hiekkalaatikolla. Vauvan kanssa mainioita ovat myös tietysti bodyt, koska niiden helma ei nouse ja jätä selkää paljaaksi. Usein lasten paidat ovat alkaneet toimia paremmin vasta sitten vähän isompana, kun pukeminenkin helpottuu. 

Vauvoilla yleensä myös puolipotkuhousut ovat parempi vaihtoehto, kuin sukat ja housut, koska yleensä sukat eivät oikein tahdo pysyä niissä pienissä varpaissa, varsinkaan enää sitten kun ne opitaan itse potkimaan tai nykimään ne pois.

Mitä vaatteita tarvitaan?

Laadukkaiden valintojen, oikeiden kokojen, kotimaisuuden ja monikäyttöisyyden lisäksi kannattaa miettiä myös todellista tarvetta. Mitä juuri nyt tarvitaan? Vaatteiden määrä ei välttämättä aina ole se ratkaiseva asia vaan enemmänkin arkikäyttöisyys, kertakäyttövaatteita on turha vaatekaappiin hankkia. Lasten paitoja ja housuja toki tarvitaan aina varsinkin isommilla lapsilla. Erityisesti housuissa kannattaa panostaa hyvään värivalikoimaan, näin yhdistely niiden kivojen, kuviollisten paitojen kanssa on kätevää ja helpottaa kiireisiä aamuja.

Ota myös lapsi mukaan valintoihin. Jos mietityttää tykkääkö lapsi tietystä kuosista ja tulisiko sitä käytettyä, katselkaa lapsen kanssa yhdessä verkkokaupan vaatekuvia. Tämä helpottaa myös niitä omia ostospäätöksiä. Ja yhdessä tekeminen näissäkin asioissa on aina parasta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jokainen kommentti ilahduttaa :)