keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Helppo ohje: Kevään asusteet, tuubihuivi ja panta

Keskiviikkona 4.5. 2016 Nora:


trikoopanta

Mikäs sen kivempaa kuin ommella jotain nopeaa, nättiä ja käytännöllistä, itselle tai toiselle. Nämä ohjeet on sellaisia joihin ei tarvita kaavaa, kokemusta tai edes välttämättä mittanauhaa jos on yhtä suurpiirteinen kuin minä :D Ihana siskoni tyttö Mimosa täytti juuri kolme vuotta ja pari tuntia ennen juhliin lähtöä sain idean että haluan vielä ostetun lahjan lisäksi tehdä jotain kivaa pientä pikku-neidille sopivaa. Mulla oli kaapissa tätä super söpöä turkoosia pöllöt&kukat trikoota ja se sopiikin täydellisesti Mimosan suuriin sinisiin silmiin. Pipoa en viitsinyt alkaa tekemään koska ilmat on jo ihan kivasti lämmenneet. Päätin tehdä leveän pannan joka menee myös korvien päälle.

Panta saa olla pari-kolme senttiä lyhyempi kuin saajan päänympärys (riippuu kuinka joustavaa trikoo on). Korkeus riippuukin sitten ihan käyttötarkoituksesta, jos haluat että panta vain pitää hiukset pois kasvoilta voi se olla melko kapeakin mutta jos taas sen on tarkoitus suojata korvia, tee siitä korkeampi.

Ompele pitkä sivu oikeat puolet vastakkain ja käännä oikein päin kuten alla olevissa kuvissa.


Sitten aseta panta niin että saumat ovat vastakkain (kuten alla olevassa kuvassa) ja aloita yhteen ompelu noin sentti sauman vierestä. Omepele niin pitkälle kuin onnistuu eli taas noin sentin päähän saumasta. Nyt sinulla on panta jossa on parin sentin aukko. Sen voi ommella käsin umpeen tai kuten minä, saumurilla. Näkyviin jäävä ommel jää nurjalle puolelle niskaan joten se ei haittaa.


Mä tein vielä rypytyksen pantaan sauman kohtaan jotta se istuisi paremmin eli ei nousisi niskasta liikaa. Ihan vaan muutama pisto käsin ja vedin langan kireäksi. Täytyy sanoa että tuli ihan kiva. Tätähän voisi pitää niinkin että rypytys on edessä.Toisen pannan tein itselleni harmaasta pilvitrikoosta. Samasta kankaasta olen ommellut viime aikoina vähän muutakin, mutta siitä lisää myöhemmin..

trikoopanta

Tein lahjaksi samasta pöllö kankaasta myös käytännöllisen tuubihuivin. Trikoiset tuubihuivit on ihan ykkösiä. Kovilla  pakkasilla ne voi nostaa kasvojen suojaksi eikä ne lämpöisemmilläkään keleillä ole liian kuumia. Eri värisillä ja kuosisilla tuubihuiveilla on helppo myös piristää asua ja hätätilanteessa huivi käy myös pipostakin! Ei liene siis yllätys että meillä (pipojen lisäksi) eteisen kaappi pursuaa tuubihuiveja.

Huivi on ihan älyttömän helppo ommella. Leikkaa kankaasta suorakaiteen muotoinen pala jonka leveys on 3 senttiä päänympärystä pienempi ja korkeus noin 30-50cm riippuen ihan siitä kuinka korkean huivin haluat. Mä tein esim. 5v Akulle 48cm leveän ja 45cm korkean huivin, 2v Iivolle hieman pienemmän. Huolittele ylä ja ala reuna   esim. saumurilla tai siksakilla ja ompele sivusauma nurjat puolet vastakkain, käännä ympäri ja valmista tuli!

tuubihuivi

Iivolla on tässä alla olevassa kuvassa mustasta ankat-trikoosta tehty pipo ja huivi. Pipon ohjeen löydät täältä, klik! 

tuubihuivi

Ja jos et osaa/tahdo/jaksa/kerkeä ommella, eipä hätiä. Sampsukan valikoimasta löytyy niin huiveja kuin pantoja sekä lapsille että aikuisille.

Ihanaa toukokuun ensimmäistä viikkoa, pian se kesäkin jo saapuu..

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvä ohje! Noita hiuspantoja voisikin tehtailla, nehän passaa oikein hyvin myös korvien suojaksi.

    VastaaPoista

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jokainen kommentti ilahduttaa :)