keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Menevät vaatteet vauvalle + pipo ohje ilman kaavoja!

Keskiviikkona 21.9.2016 Nora:


Meidän muutenkin poika valtaiseen sukuun on tulossa jälleen tänä syksynä uusi pikku-prinssi ♥ Ompelin uudelle tulokkaalle perinteisistä hempeistä sävyistä poiketen melko äijämäiset housu + pipo setit. Käytin Sampsukan petroolin väristä Autot-trikoota sekä mustaa Työkone trikoota. Näissä housuissa pepussa on kaitale joustavaa resoria joka antaa tilaa myöskin kestovaipalle. Kaava näihin löytyy Ottobren kevät 2012 mallistosta.Autot- settiin tein neliö pipon jonka "ilman kaavoja ohjeet" löytyy aiemmasta postauksesta täältä, klik!. Työkone- setin pipo on pyöreän mallinen ja alempana tuleekin ohjeet tähän pipoon ilman kaavoja.


Lähtökohta pyöreään pipoon on sama kuin neliöpipoon. Aloita mittaamalla pipon saajan pää, pipon ympärys on noin 2cm vähemmän kuin päänympärys eli jos päänympärys on 50cm on pipon ympärys 48cm. Leikkaa kankaasta kaksi suorakulmion muotoista (kuvassa alapuolella vasemmalla) palaa niin että kappaleen leveys on puolet pipon leveydestä eli esim. kaksi 24cm leveää palaa. Kappaleiden korkeus on mun kokemuksen mukaan noin 2cm vähemmän kuin pipon ympärys eli esimerkkimitoilla 46cm. Voit myös mitata jostain vanhasta hyvästä piposta. Käytä esim. viivotinta apuna kun piirrät kankaaseen (nurjalle puolelle) kappaleiden ääriviivat.

Seuraavaksi taita kappaleet kaksinkerroin kuten kuvassa keskellä ja leikkaa molemmista päistä kaikki kulmat pikkuisen pyöristäen pois, kuva oikealla.


Nyt sinulla on kaksi hieman erikoisen näköistä pipon kappaletta, mutta ei huolta kohta alkaa hahmottua. Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele pitkät sivut ensin, jätä 1-2cm kääntöaukko pipon alaosaan (kuvioihin nähden). Taita pipo kuten keskellä olevassa kuvassa ja ompele lyhyet saumat alhaalta kohti kärkeä. Käännä pipo ja ompele kääntöaukko joko käsin tai koneella umpeen.


Voit harjoitella vaikkapa jostain vanhasta vaatteesta otetulla sopivalla kankaan palalla jos et ole koskaan ommellut pipoa ettei mene hyvää kangasta hukkaan jos ei ensimmäisellä kerralla onnistu.Tälläiset vauhti- vaatteet lähtee meidän lasten tulevalle serkku- pojalle :) Katso Sampsukan upeasta kangas valikoimasta mikä sopisi juuri sinun tarpeisiin.

Tänä syksynä on blogissa tulossa juttua monipuolisesta merinovillasta niin ompeluissa kuin Sampsukan valmiissa vaatteissa sekä ommellaan vuorelliset trikoopipot syksyn kylmempiin aamuihin.

Kauniita syyspäiviä teille kaikille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö kirjoitus ajatuksia? Jokainen kommentti ilahduttaa :)